Skip to main content

13-04-2017 Witte weekblad Ronde Venen De A9 loopt sinds maandagochtend 10 april niet meer dwars door Badhoevedorp heen. De snelweg is om het dorp heen gelegd en maandag door minister Schultz van Haegen feestelijk geopend. Het verkeer in de richting van Haarlem tussen de knooppunten Badhoevedorp en Raasdorp rijdt voortaan om het dorp heen. Sinds december was dat al het geval de andere kant op: richting Amstelveen.

Nieuwe stuk A9 breder
Naast een verbetering van ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid in Badhoevedorp is het nieuwe stuk A9 breder dan het oude. De weg heeft drie permanente rijstroken per richting gekregen wat goed is voor de doorstroming van het verkeer in deze drukke regio. Er zijn tien viaducten aangelegd waaronder complexe viaducten over de A4 en de Schiphol-spoorlijn. Daarnaast is het bestaande klaverblad vervangen en is er een nieuwe afrit voor bussen.

Minder geluid door ZOAB
Dubbellaags ZOAB zorgt voor minder geluid. Schultz van Haegen opende de nieuwe weg symbolisch door samen met bestuurlijke partners op een knop te drukken waarna een pijl zichtbaar werd in de vorm van de nieuwe weg. Schultz: ’Door de omlegging van de A9 doorsnijdt de snelweg het dorp niet meer. Na de sloop van de oude A9 is het dorp straks weer één. Voor de omgeving betekent dit minder geluid en een schonere lucht.

Betere bereikbaarheid
De nieuwe bredere weg is goed voor de bereikbaarheid van de regio en daarmee voor het economische motorblok van Nederland.’ Rijkswaterstaat sloot de oude weg ludiek af door met drie bussen met Badhoevedorpers als laatste over de A9 te rijden.