Skip to main content

Een nieuwe partij doet mee aan de Provinciale verkiezingen op 15 maart 2023

Op 15 maart 2023 doet de partij Onafhankelijke Politiek Noord-Holland (OPNH) mee aan de Provinciale Staten verkiezingen. OPNH komt voort uit de lokale partijen van Noord-Holland. Inmiddels hebben al 18 lokale partijen zich bij OPNH aangesloten, en dit aantal groeit gestaag. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen hebben de lokale partijen 40% van de stemmen gehaald.

Op de lijst van OPNH staan doorgewinterde politici die hun sporen, zowel in de lokale politiek, als in de Provinciale Staten en Eerste Kamer hebben verdiend. De top drie, Jan-Jaap de Kloet, Dannij van der Sluijs en Jeffrey Leever brengen veel kennis en ervaring mee.

Als lijsttrekker van OPNH, heeft voormalig wethouder Jan-Jaap de Kloet het in beeld brengen van de belangen van alle inwoners van Noord-Holland, voor ogen. Of het nu gaat om huisvesting (er zijn in de provincie duizenden woningzoekenden) of het ondersteunen van recreatie en toerisme (en de ondernemers die daar hun bedrijf in hebben) of het koesteren van de natuurwaarden. Maar vooral ook onze boeren die vanwege de stikstof problematiek zwaar onder vuur liggen.

Jan-Jaap de Kloet: ”Ik vind het een voorrecht om de burgers die lokaal hebben gestemd nu te mogen vertegenwoordigen in de Provinciale Staten.”
Dannij van der Sluijs: “Dat 40% van de inwoners van Noord-Holland bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen lokaal heeft gestemd geeft toch wel aan dat de inwoners van Noord-Holland genoeg hebben van de landelijke partijen.”
Jeffrey Leever: ”De inwoners van Noord-Holland hebben geen idee hoeveel invloed de Provinciale Staten op hun dagelijks leven heeft. Denk dan aan Hoge snelheid Openbaar Vervoer, woningbouw in de Provincie, wegenbelasting, maar ook de schone lucht.”

Ook de jongeren zijn met Floris de Boer op plaats 4 en Mariska Tauber, de eerste vrouw op de lijst, goed vertegenwoordigd. Floris is nu raadslid van Lokaal Dijk en Waard in Heerhugowaard en Mariska is raadslid namens Lokaal Vitaal in Castricum.

Stem daarom 15 maart 2023 op Onafhankelijke Politiek Noord-Holland.
Stem provinciaal, met de kracht van Lokaal.