Skip to main content

Het moet niet gekker worden! Bakker Rein Otten in Hoorn heeft de afgelopen twee jaar tonnen geïnvesteerd om zijn bakkerij “van het gas af” te krijgen. Al zijn machines en apparaten zijn nu elektrisch. Om zo duurzaam mogelijk te kunnen werken.

Hij wist niet wat hij meemaakte toen hij onlangs een brief kreeg van netbeheerder Liander, waarin stond dat hij een te hoge piek had bereikt in december, als het gaat om zijn verbruik van elektriciteit. In plaats van 88 kilowattuur 104 kilowattuur. Dat kan het net niet aan, schreef Liander. Maar nog erger: als hij dit niveau nog eens zou bereiken dan volgen er juridische stappen, en uiteindelijk afsluiting van de stroom. “Dit is toch te bizar voor woorden”, aldus een totaal verbaasde Rein, die en aantal winkels heeft in Hoorn. Bovendien levert hij ook aan het nabij gelegen verzorgingshuis. De provincie is notabene aandeelhouder in Liander. Ondernemers die duurzaam willen werken, worden op deze manier gestraft. Wat we al schreven: het moet niet gekker worden.

Onze lijsttrekker Jan-Jaap de Kloet en Jeff Leever (nummer 3) gingen bij bakker Rein Otten op bezoek om hem een hart onder de riem te steken. Samen met Roger Tonnaer, nummer 16 op onze lijst voor de Provinciale verkiezingen en raadslid in Hoorn. Roger heeft over deze rare gang van zaken al vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders. Wij zullen dat vanuit OP-NH doen aan de gedeputeerde. Want ondernemers die zo hun nek uitsteken verdienen onze steun!

Van links naar rechts:
Jan Jaap de Kloet lijsttrekker OP-NH
Bakker Rein Otten uit Hoorn
Roger Tonnaer kandidaat nummer 16 OP-NH
Jeff Leever kandidaat nummer 3 OP-NH