Skip to main content

Ouderenpartij NH is reeds 20 jaar als enige regionale partij in de Provincie NH aanwezig. De lijsttrekker van de Ouderenpartij NH, dhr. Jeff Leever, verwacht na deze verkiezingen het lokale geluid van onze burgers op provinciaal niveau (o.a. Den Helder en de Noordkop) nog beter te kunnen laten horen, door meer zetels in de staten te krijgen.
Als regionale partij zijn wij het zat om gedicteerd te worden in de Staten door de landelijke politieke elite met Haagse agenda’s. Het door de Ouderenpartij NH al jaren gebruikte cliché is: “Boven de lijn Alkmaar-Hoorn begint voor de provinciale en landelijke politiek het karrespoor” en dat moet volgens de Ouderenpartij NH snel veranderen.

Wat betekent de Ouderenpartij NH voor de economie in de NoordKop?
Statenlid Jeff Leever weet als geen ander wat er in de Kop speelt. Vanaf 1968 is hij woonachtig in de Kop van NH en geeft alle support die denkbaar is vanuit zijn kennis en kunde. Bijvoorbeeld bij aanvang van deze statenperiode in 2011 heeft hij als enige fractie een motie

ingediend om het voornemens Vliegveld De Kooy te sluiten en naar Leeuwarden te verplaatsen, tegen te houden. Deze motie werd breed gesteund door een meerderheid van de Staten en De Kooy bleef behouden. Dat vliegveld De Kooy een belangrijke economische drager voor Den Helder en regio is, spreekt voor zich.

Onze andere speerpunten voor Den Helder zijn:
Wij willen weer een Hogeschool terug in Den Helder.
De offshore versterken met meer kade uitbreiding.
Gebruik kunnen maken van het KM Dok op Willemsoord als deze leeg staat voor de offshore en private sector.
Den Helder qua wegen dubbelbaans vanaf de N9 en A7 en het NS spoor.
Het Gemini- ziekenhuis moet in Den Helder blijven.
De Teso-haven naar Balgzand verplaatsten om daardoor de binnenstad van Den Helder te ontlasten en ondersteunen Visserij.
Fiets- en wandelpad buitendijks langs het wad aaneengesloten van Den Oever naar Den Helder.

Ouderenpartij NH is inmiddels in 13 gemeenten in NH vertegenwoordigd, met gemeenteraad-sleden en wethouders. De Ouderenpartij NH is zeker geen ‘one issue partij’. Wij dienen als eerste het algemeen belang van al onze inwoners, maar met een groot hart voor senioren.
Wij vertrouwen erop deze verkiezingen met uw steun, meer zetels voor de Ouderenpartij NH te behalen. Kijk naar zendtijd politieke partijen van de OSF

Statenlid Ouderenpartij N-H
Jeff Leever