Skip to main content

12-12-2018 Noord & Texel Nieuws De gemeenteraad Hollands Kroon en de provincie moeten het maken van nieuwbouwplannen voor de regio Niedorp sneller mogelijk maken. Dat valt te lezen in de conclusies van een enquête onder inwoners tussen grofweg Kolhorn en Oude Niedorp.

Huur- en koopwoningen
Er moeten zowel huur- als koopwoningen bij komen in het gebied. Het rapport werd dinsdagavond in Anna Paulowna overhandigd aan de gemeenteraad.
De enquête, met meer dan vijfhonderd reacties, is uitgevoerd door de oud-leden van de voormalige dorpsraden van Nieuwe Niedorp en Winkel. Wat hun betreft is de timing van belang, de gemeente moet een regionaal woningbouwprogramma opstellen en de provincie heeft de verkiezingen voor de deur staan.Van de deelnemers van de vragenlijst gaf 72% aan binnen tien jaar te willen verhuizen naar een kerndorp, dichtbij de faciliteiten.

Appartementen voor jeugd en ouderen
Er is een grote behoefte aan appartementen voor jeugd en ouderen, zowel huur als koop. Ook is er behoefte aan specifiek ingerichte koopwoningen voor senioren.

Provinciale Verkiezingen
Volgens de opstellers van de enquête vormen de uitkomsten een mooi handvat voor de gemeenteraad om de plannen voor Hollands Kroon Zuid vorm te geven. Daarnaast maken ze de enquête onderdeel van de verkiezingsstrijd richting Provinciale Staten in maart volgend jaar.