Skip to main content

23-03-2018 Helders Weekblad Op initiatief van Provinciale Staten maakt de provincie Noord-Holland ruim drie miljoen euro extra vrij om de komende tien jaar te investeren in het openbaar vervoer in Noord-Holland Noord.

Voldaan aan de wensen gemeenten
Met dat geld worden extra ritten toegevoegd aan het nieuwe vervoersplan in het concessiegebied Noord-Holland Noord, waardoor er meer reismogelijkheden worden gecreëerd. Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland hebben besloten extra geld vrij te maken voor het openbaar vervoer in de nieuwe concessie, nadat eind 2017 de gemeenten lieten weten zich zorgen te maken over de bereikbaarheid. Mede op basis van die reacties is gekeken naar een aantal realiseerbare verbeteringen en aanpassingen in het concept vervoerplan van Connexxion. Provinciaal Statenlid Nico Papineau Salm (PvdA) heeft vervolgens aan GS een voorstel, mede ondersteund door de Ouderenpartij NH, gedaan voor verbeteringen, inclusief financiële dekking. GS hebben dit voorstel overgenomen.

Zondags twee keer
De extra investering maakt mogelijk dat lijn 164 (Egmond aan Zee -Castricum) in de ochtenden als spitsbusverbinding aangeboden wordt en dat een extra ochtendrit op lijn 250 (Nieuwe Niedorp -Alkmaar) mogelijk is. De frequentie van de lijn 30 (Julianadorp -Den Helder) wordt op zondag uitgebreid naar twee keer per uur. Op de lijn 652 (Julianadorp -Schagen) worden extra reismogelijkheden in de middag toegevoegd, zodat de bus beter aansluit op de lestijden van de scholieren. Daarnaast zijn de provincie en Connexxion nog in overleg met een aantal scholen om ook andere scholierenlijnen aan te passen. Het gebruik van de extra ritten zal bijgehouden worden om zo de inzet ervan te kunnen evalueren.

Doordeweekse spits De provincie heeft medio 2017 de openbaar vervoer concessie Noord-Holland Noord aan Connexxion gegund. Deze concessie geldt van 22 juli 2018 tot medio juli 2028. Voor de Noordkop geldt dat er tijdens de doordeweekse spits meer bussen rijden.