Skip to main content

29-10-2016 Noordhollands Dagblad De zeven West-Friese gemeenten trekken samen op om druk op de provincie te zetten zodat zo snel mogelijk wordt doorgegaan met de werkzaamheden aan de Westfrisiaweg N23. De verkeersveiligheid is een bron van zorg.

Dat antwoordde wethouder Ton Schuitemaker tijdens de raadsvergadering op een door het CDA in Stede Broec ingediende en unaniem gesteunde motie. De raad maakt zich ernstig zorgen over de gevolgen van het stilleggen van het werk na een conflict tussen bouwer Heijmans en de provincie over extra kosten van het project.
Volgens Schuitemaker is deze week ook al gesproken over de gevolgen hiervan voor West-Friesland, nu het ernaar uit ziet dat het conflict lang gaat duren. De gemeenten schuiven volgende week aan bij gedeputeerde Elisabeth Post voor bestuurlijk overleg, daarbij staat de N23 hoog op de agenda. Aangedrongen wordt op spoedarbitrage, zodat de oplossing van het conflict niet nog jaren gaat duren.

De raad legde met de motie weer druk op het college van Stede Broec. Want de zorg is groot, zo benadrukte initiatiefnemer Jean-Pierre Kroezen. Hij noemde de vele onduidelijkheden in de huidige verkeerssituatie, zowel voor fietsers als voor auto’s. Peter Raven (GBS) wees erop dat omwonenden van de Florasingel beloofd is dat het werk eind oktober 2016 klaar zou zijn. Volgens Schuitemaker is de publieke opinie dat Heijmans de rekening bij de provincie legt. Maar ook hij vindt dat het veel te lang gaat duren. Dus moet gesproken worden over het verbeteren van de tijdelijke situatie. ,,We gaan voor een gezamenlijke strategie.’’

auteur Tanja Koopen

(c) Noordhollands Dagblad 2016 alle rechten voorbehouden