Skip to main content

Waar staan we voor?

STANDPUNTEN

Waar staan we voor?

OPNH staat voor een provincie waar de inwoner centraal staat. De omgeving moet gezond, veilig en door duurzaamheid omgeven worden. Binnen de provincie is de nood om te verbinden steeds noodzakelijker.

We staan voor grote vraagstukken in de provincie. Vraagstukken die vooral ook bij lokale partijen spelen. Hiermee wil OPNH zich dan ook inzetten op provinciaal niveau.  De lokale partijen kunnen hierbij hun eigen onafhankelijke punten inbrengen om zodoende regionale vraagstukken onder de aandacht te brengen bij de leden van de Provinciale Staten. Dit is in onze ogen een moeilijke maar belangrijke ontwikkeling die we moeten inzetten.

We moeten toe naar een toekomstbestendige provincie waar ruimte is voor wonen, werken en recreëren. We willen veel en vraag gestuurd bouwen waar nodig. Hiermee geven we iedere generatie een eerlijke kans.

Daarnaast willen we de recreatieve voorzieningen behouden en versterken voor wie er even uit wil of wil genieten van alles wat de provincie te bieden heeft. Dit alles kan niet zonder een gezonde economische motor. Bedrijvigheid heeft onze provincie grootgebracht, naar die sector moeten we ook luisteren.