Skip to main content

27-06-2018 De Telegraaf  De ’strijd om Schiphol’ verhardt. Voor- en tegenstanders van de groei van het vliegverkeer in Nederland gaan feller de barricaden op.

Reisbranchevereniging ANVR en werkgeversorganisatie VNO-NCW pleiten voor een Schiphol-dependance op een kunstmatig eiland in de Noordzee om tienduizenden extra vluchten te faciliteren.
„Het lijkt wel of actiegroepen en bewonerscomités de maatschappelijke discussie over luchtvaart hebben gekaapt met een agressief antigeluid.

De vliegindustrie is te onzichtbaar. Wij moeten ons ook meer laten horen met goede argumenten, waarom de groei van vluchten juist niet hoeft te stoppen. Mits we genoeg investeren in innovatie om lawaai en vervuiling terug te dringen. Het luchtverkeer gaat wereldwijd exploderen”, zegt ANVR-voorzitter Frank Oostdam. Hij wil snelle keuzes van de regering.

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) is nog niet erg enthousiast over het idee om Schiphol naar een nieuw eiland op de Noordzee te verhuizen. Onder druk van de Tweede Kamer laat de bewindsvrouw een ’quick scan’ naar de haalbaarheid uitvoeren.

Auteur:  Alexander Baker en Paul Eldering

Copyright 2018 De Telegraaf All Rights Reserved