Skip to main content

16-11-2016 Groot Alkmaar Heerhugowaard Bouwbedrijf Heijmans heeft al het werk aan de N23 Westfrisiaweg deze week stilgelegd naar aanleiding van een geschil dat het bedrijf met provincie Noord-Holland heeft. De wegenbouwer liep tegen het probleem aan dat de bodem bij sommige geplande viaducten in de route slapper bleek dan voorspeld. Het bedrijf houdt de provincie verantwoordelijk voor deze tegenvaller. Het oplossen van het genoemde probleem gaat tot meerkosten leiden, die de provincie Noord-Holland niet wil betalen. Heijmans legt nu al het werk neer omdat ze sinds deze zomer niet meer wordt betaald.

De provincie stelt op haar beurt dat Heijmans onder het contract probeert uit te komen. De redenen voor het stilleggen zijn in de ogen van de provincie ongegrond. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland beraden zich op verdere stappen.

De provincie baalt van de extra overlast voor de omwonenden en de weggebruikers door het stilleggen van de werkzaamheden. Ze vindt dat het bedrijf ten onrechte speelt met de belangen van de bewoners en ondernemers in West-Friesland en houdt Heijmans dan ook onverkort aan haar contractuele verplichting om hinder voor de weggebruikers en omwonenden te beperken.
Vervolg op pagina 5

(c) Groot Alkmaar 2016 alle rechten voorbehouden